Iniciativa aposta per concebre Compromís des de la diversitat perquè "una de les parts no puga ser el tot"

L'Assemblea General d'una de les tres potes de la formació valencianista posa al centre del debat la fórmula de la federació de partits

Assamblea General d'Iniciativa
Assamblea General d'Iniciativa / @iniciativapv

Iniciativa-Compromís, una de les tres potes que formen Compromís, ha celebrat este dissabte la seua Assemblea General, en la qual la mesa del partit ha proposat a la militància la fórmula d'una federació de partits com "la millor manera de donar estabilitat jurídica a l'actual coalició amb Més i VerdsEquo".

L'assemblea, que s'ha celebrat a l'auditori Antonio Cabeza de Paterna, ha començat amb la intervenció dels i les representants de les organitzacions convidades i la presentació de l'informe general dels portaveus. A continuació, s'ha encetat la ponència política sobre el futur de l'organització, per a acabar amb les conclusions aprovades en l'Assemblea sobre la reconfiguració de l'espai polític i electoral.

Alberto Ibáñez, diputat de Compromís-Sumar al Congrés i portaveu d'Iniciativa-Compromís, ha defensat que el pas natural de Compromís de cara al futur "és anar cap a una federació que respecte la pluralitat dels partits, però que facilite la participació". Ibáñez ha assegurat que s'ha de concebre la coalició Compromís amb "la importància de la diversitat, en què una de les parts no puga ser el tot".

Per la seua banda, Isaura Navarro, portaveu adjunta de Compromís a les Corts, s'ha expressat en la mateixa línia que Ibáñez i ha defensat que cal apostar per la federació de partits i que estan treballant "per a enfortir Compromís". "Som una peça clau, som la pota de l'esquerra transformadora, i per tant és molt important que en esta assemblea ratifiquem esta línia estratègica", ha assegurat Navarro.

"Fins ara ens havia funcionat una fórmula de coalició que havia de donar resposta a les necessitats tant de Compromís com a l'espai que representem", ha expressat el diputat a les Corts per Comromís, Carles Esteve. "Però estem veient que necessitem una altra forma de fer-ho, amb òrgans més estables, amb una capacitat de debat intern més gran, una interlocució amb la militància més important i, sobretot, un compromís capaç de parlar i escoltar a la gent en el carrer", ha afegit.

A més, Ibáñez ha apostat per un Compromís que promoga les polítiques "valentes" i "igualitaristes" davant de les d'igualtat d'oportunitats; que lluite "per un decreixement seré" enfront dels "símptomes clars d'esgotament que mostra el planeta" i per un partit amb "més autogovern" i un "valencianisme de la majoria que interpel·le a tot el món".

També et pot interessar

stats