Els indults del 'procés' ressonen en la sessió de control al Consell

L'oposició critica l'actitud del president Puig en el tema i el govern del Botànic recorda al PP i Ciutadans que el problema existeix perquè ells el crearen i no feren res per resoldre'l

Puig, aquest dijous, en un moment de la sessió
Puig, aquest dijous, en un moment de la sessió de control / À Punt NTC
10 de juny 2021 - 12:23

Els indults del procés han protagonitzat la sessió de control al Consell d'aquest dijous. La insistència en traure el tema per part dels tres grups de l'oposició ha fet que, en bona part de la sessió, la política nacional centrara les intervencions de tots els partits.

Aquest diumenge hi ha convocada una concentració a Madrid contra els indults en què participaran líders de Vox, del PP i de Ciutadans. Fins al punt que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recordat que no és una sessió de control al govern espanyol, sinó al Consell. Puig ha retret als grups de l'oposició en les Corts que "els radicals del costat contrari" viuen de "les seues fotos en la plaça de Colón" i ha advocat per "pensar en termes de país i veure de quina manera som capaços d'unir, de cohesionar i treballar junts, no de trencar ni d'aprofitar-se'n".

En la primera intervenció, els tres diputats del PP que han parlat, Eva Ortiz, Elena Bastidas i Alfredo Castelló, han lamentat la postura expressada per Puig a favor dels indults als líders del procés. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha recordat al PP que la situació "d"enverinament polític" que es viu sobre Catalunya "la van provocar vostés quan dugueren un estatut votat pel Parlament català i per les Corts Generals i en referèndum al Tribunal Constitucional", ha deixat clar Oltra.

Per part de Ciutadans, la síndica Ruth Merino ha iniciat la seua intervenció assegurant que el govern socialista "cedeix" davant els nacionalistes. Al llarg de la seua intervenció, Merino ha defensat que Ciutadans ha convocat demà diverses concentracions de rebuig contra els indults. La de València està prevista que tinga lloc enfront de la delegació del govern a les 19 hores. La síndica de Ciutadans ha remarcat que tant el president del govern, Pedro Sánchez, com Puig faran el que siga per mantindre el poder. Puig, en resposta, li ha recordat que Ciutadans va desaprofitar en dues ocasions l'oportunitat de resoldre el conflicte que li va donar el poble de Catalunya el 2017. Merino, en qualsevol cas, ha demanat a Puig que comence a ocupar-se dels problemes reals dels ciutadans de la Comunitat Valenciana.

El diputat de Ciutadans, Fernando Llopis, ha preguntat per les vacunacions dels alcaldes del Verger, els Poblets o Rafelbunyol i si el Consell permetrà que continuen en el càrrec. Una pregunta a la qual la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha respost que el Consell ha posat el cas en mans del ministeri fiscal.

Puig diu que no pensa convocar eleccions

Per la seua part, Vox ha preguntat a Ximo Puig si "pensa convocar eleccions". Puig ha sigut contundent: "No". La diputada de Vox, Ana Vega, ha incidit en la divisió al si del Consell. "Menut descontrol té en el seu govern, senyor Puig", ha resumit. I en eixe context ha demanat eleccions. Puig ha lamentat la crispació de l'oposició i ha remarcat que no es correspon amb la realitat que es viu al carrer. També ha assegurat que tots els indicadors socials són millors ara que abans del govern del Botànic.

També et pot interessar

stats