Podem impedeix el govern del PSOE a La Rioja

La diputada de la formació morada Raquel Romero manté el bloqueig en la segona votació de investidura.

La candidata socialista a la presidència del Govern de La Rioja, Concha Andreu
La candidata socialista a la presidència del Govern de La Rioja, Concha Andreu / Abel Alonso (Efe)

La diputada de Podem Raquel Romero ha mantingut el bloqueig i ha impedit, amb el seu vot en contra, la investidura en segona votació de la candidata socialista a la presidència del govern de La Rioja, Concha Andreu, que no ha aconseguit la majoria simple del Parlament regional.

Andreu ha tingut 16 vots a favor (15 del PSOE i 1 de la diputada d’Unides Podem per IU, Henar Moreno) i 17 en contra (12 del PP, 4 de Ciutadans, i el vot de Romero).

El dimarts 16 Romero també va impedir que Andreu fóra investida en una primera votació, en la qual necessitava la majoria absoluta.

Negociacions infructuoses

Aquest dijous el PSOE s'ha retirat de la negociació amb Podem per a intentar desbloquejar la investidura a La Rioja. Fonts dels dos partits han explicat que la reunió ha durat prop de vint minuts, i com que es mantenien els dos en les mateixes posicions, els socialistes s’han alçat de la taula.

El PSOE ha plantejat a Podem dos viceconselleries i una direcció general, però Raquel Romero no ho accepta perquè insisteix en el desig de la coalició morada de formar part del consell de Govern.

Ara s’obri un termini de dos mesos perquè la candidata socialista busque la confiança del Parlament de La Rioja per a una nova votació i, si no ho aconsegueix, la Cambra es dissoldrà automàticament i es convocaran noves eleccions autonòmiques. 

També et pot interessar

stats