Illueca signa la resolució que limitarà els lloguers en zones tensionades

La Generalitat limitarà el preu dels lloguers a València, Alacant i Castelló de la Plana i en altres huitanta municipis catalogats com d'alta necessitat

Héctor Illueca aquest divendres
Héctor Illueca aquest divendres / À Punt NTC

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha signat aquest divendres la resolució per la qual s'inicia el procediment per a la declaració de zones de mercat residencial tensionat en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, d'acord amb la nova Llei d'Habitatge.

Així mateix, ordena a la Direcció General d'Emergència Residencial la instrucció del procediment preparatori dirigit a l'obtenció de la informació relacionada amb la situació del mercat residencial en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Héctor Illueca ha afirmat que això comporta l'aplicació imminent de la llei estatal d'habitatge en la Comunitat Valenciana després de la seua publicació aquest dijous en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Entre les mesures contemplades en aquesta llei, ha destacat que permet a les administracions competents declarar zones de mercat residencial tensionat.

La finalitat és "orientar les actuacions públiques en matèria d'habitatge en aquells àmbits territorials en els quals existisca un risc especial d'oferta insuficient d'habitatge per a la població, en condicions que la facen assequible perquè s'hi puga accedir en el mercat, d'acord amb les diferents necessitats territorials".

"Des de 2020 comptem amb la catalogació de les àrees de necessitat d'habitatge en la Comunitat Valenciana, la qual cosa ens proporciona una base tècnica per a poder aplicar la llei sense demores", ha assenyalat el conseller.

Limitar els lloguers

La norma permetrà limitar els lloguers a València, Alacant i Castelló de la Plana i en altres huitanta municipis catalogats com d'alta necessitat. Una "urgència i una necessitat quan es done un sobreesforç en el pagament de l'habitatge, és a dir, més d'un 30% sobre els ingressos familiars i quan l'increment de preus siga de més de tres punts percentuals sobre increment de l'IPC al llarg d'un període de cinc anys", ha dit Illueca.

"Amb la publicació de la llei ja tenim a efectes immediats la limitació d'augments en els lloguers del 2% per a enguany i del 3% per a l'any pròxim", i una vegada establides les zones tensionades es podran declarar grans tenidors a partir de cinc habitatges, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats