Illueca limitarà preus del lloguer en zones tensionades quan es publique la llei en el BOE

El candidat d'Unides Podem-EU destaca que ha fet els deures i té un diagnòstic rigorós amb un mapa clar de quines són les zones de mercat tensionades de dalt a baix de la geografia valenciana

Héctor Illueca aquest dimecres a Xàbia
Héctor Illueca aquest dimecres a Xàbia / À Punt NTC

El candidat d'Unides Podem-EU, Héctor Illueca, ha anunciat aquest dimecres que "quan es publique en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la llei estatal de l'habitatge, la Comunitat Valenciana limitarà el preu del lloguer en les zones en què el mercat està tensionat".

En declaracions a Xàbia, Illueca ha destacat que durant aquesta legislatura, Unides Podem "ha establit les bases d'un sistema d'habitatge públic a la Comunitat Valenciana que ha aconseguit ser la guia i referent cap a una llei estatal d'habitatge".

Illueca ha afirmat que aquesta normativa estatal "trasllada la pilota a les comunitats autònomes i, en el cas de la Comunitat Valenciana, Unides Podem ha fet els deures i té un diagnòstic rigorós amb un mapa clar de quines són les zones de mercat tensionades de dalt a baix de la geografia valenciana".

Per això, segons ha assenyalat, "l'endemà que entre en vigor la norma, s'aplicaran tots els mecanismes i es podrà limitar el preu dels lloguers mitjançant una intervenció proporcionada perquè la joventut puga tindre capacitat d'emancipar-se a un preu lògic".

El candidat de la coalició ha avançat que pensa destinar a les persones joves el 40% del total d'habitatges de titularitat pública que es vagen incorporant al parc públic en règim de lloguer i que s'ampliarà el parc públic d'habitatge en lloguer assequible.

D'aquesta manera, ha explicat que han planificat la construcció de 4.000 nous habitatges en règim de lloguer per a incorporar al parc públic en el període 2023-2027

Així mateix, el candidat d'Unides Podem ha recalcat que "gràcies al decret contra l'assetjament immobiliari, existeixen les eines per a lluitar contra la fustigació immobiliària" i, en aquest sentit, ha explicat que es dotarà de recursos un cos inspector en matèria d'habitatge que s'encarregue de la vigilància del compliment de la normativa vigent.

"Hem multat a cinc grans tenidors per no traure al mercat 57 habitatges que mantenien deshabitats; aquest serà el nivell de contundència perquè, d'ara en avant, es corregisca el comportament antisocial i especulatiu en la nostra terra", ha conclòs.

També et pot interessar

stats