Illueca serà el primer conseller a presentar aquest divendres el seu pressupost a les Corts

Enguany, cinc consellers compareixen per primera vegada davant la comissió de pressupostos per a explicar els comptes

illueca
illueca

El vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, obrirà el torn de compareixences de consellers per a presentar els seus pressupostos davant de les Corts el pròxim divendres a les 12:30 hores. Per contra, el titular d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, serà l'últim, el dimarts 8 de novembre a les 18:00 hores.

Precisament, España ha fet públics aquest dilluns al matí els comptes de la Generalitat per a 2023, que augmenten la despesa real un 6,8%, fins als 22.116 milions d’euros. En termes absoluts, les conselleries de caràcter social (Sanitat, Educació i Polítiques Inclusives) concentren de nou les dotacions més elevades. 

Les conselleres de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, i d’Educació, Cultura i Esports, Raquel Tamarit, completen el torn del divendres amb les seues compareixences davant de la comissió d'economia, hisenda i pressupostos a les 16:00 i les 18:00 hores respectivament. Per a Tamarit, serà la primera compareixença davant d'aquesta comissió.

El dilluns començarà amb la intervenció de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, a les 10:30 hores. Seguirà la recentment nomenada consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro a les 12:30 hores; el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent a les 16:00 hores i tancarà la jornada la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, a les 18:00 hores. Excepte Climent, tots són debutants en aquest tràmit.

L'últim dia serà la consellera d’Innovació i Universitats, Josefina Bueno, qui donarà el tret d’inici a les compareixences a les 10:30 hores, seguida de la titular de Transparència i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, a les 12:30 hores.

A les 16:00 hores serà el torn de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, i del conseller d'Hisenda, Arcadi España, que presentarà els comptes de Presidència a partir de les 18:00 hores.

També et pot interessar

stats