Illueca: “S’estan establint les bases d’una gran coalició del PSOE amb les forces conservadores”

25 min.

En una entrevista en Les notícies del matí, el cap de llista d’Unides Podem al Congrés per València, Héctor Illueca, ha assegurat que, tal com es va poder veure en el debat a cinc “s’estan establint les bases d’una gran coalició del PSOE amb les forces conservadores”. Segons ell, aquest extrem va quedar clar quan Pedro Sánchez va proposar que governe la força més votada.

Una actitud que considera errònia, ja que al seu parer cal apostar per un govern progressista. “Estendrem la mà a les forces progressistes per a un govern estable, sense vetos, proporcionals als vots”, ha assegurat. A més, ha afegit que s’ha perdut la capacitat de “construir un model territorial en què tothom estiga còmode”. En aquest sentit, el candidat d’Unides Podem ha apostat per crear una mesa de diàleg.

Entre les principals mesures del partit, Illueca ha destacat elevar les reivindicacions feministes al contracte social d’Espanya i encetar al més prompte possible la reforma del finançament autonòmic. També aposta per impulsar els drets socials, com ara el d’un treball digne, el de l’habitatge, el medi ambient o les pensions. “Hi ha formacions que pensen que la Constitució Espanyola són només els articles 135 i 155”, ha assegurat.

Altres mesures que es posarien en marxa són l’alliberament de l’AP-7, el tancament dels centres d’internament d’estrangers (CIE) o caminar cap al “bilingüisme real”, i un impost a la banca perquè tornen el diners prestats durant la crisi.

Unides Podem parlarà amb Més País

Segons Illueca, la millor notícia seria que Pablo Iglesias siga el pròxim president del govern espanyol, però si no ho aconsegueix aposta per un pacte d’esquerres. I en eixos contactes també s’inclouria al partit d’Íñigo Errejón, Més País. 

stats