Directes
Ara en la televisió
COMUNITAT VALENCIANA NATURA VIVA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Illueca demana que les 10.000 vivendes valencianes de la Sareb s'incorporen al parc públic de la Generalitat

La Unitat Antidesnonaments ha assistit ja 1.400 famílies vulnerables, tres cada dia, "paralitzant el desnonament o buscant-los una alternativa habitacional"

21.02.2022 | Entrevista LNM Hèctor Illueca

La Conselleria d'Habitatge ha demanat al govern central que la gestió de les 10.000 vivendes valencianes de la Sareb, l'anomenat banc roín, s'incorporen al parc públic de la Generalitat. Així ho ha dit el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, en Les notícies del matí, qui ha explicat que això permetria donar resposta a les 4.000 peticions d'habitatge que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana.

"He demanat per carta una reunió amb la ministra Nadia Calviño perquè els habitatges de la Sareb que estan a la Comunitat Valenciana passen a ser titularitat de la Generalitat i s'incorporen al nostre parc d'habitatge". El conseller ha dit que no ha obtingut resposta de la ministra fins ara a una proposta que té el suport del cap del Consell, Ximo Puig.

D'altra banda, Illueca ha destacat que la Unitat Antidesnonaments de la Generalitat ha assistit ja 1.400 famílies vulnerables, tres cada dia, "detenint el desnonament o buscant-los una alternativa habitacional".

En aquesta problemàtica, el conseller ha dit que és molt important que la llei estatal de vivenda "incloga una protecció permanent contra els desnonaments sense alternativa residencial", per a impedir els desnonaments en aquestes circumstàncies.

Assetjament immobiliari

Illueca ha reconegut que hi ha una alarma social pels casos d'assetjament immobiliari i que la Generalitat no té mecanismes legals per a poder-hi intervindre, especialment en els casos especulatius provinents de fons voltor.

Una mesura del seu departament és establir un servei d'ofici de comunitats de propietaris on no n'hi haja "amb la finalitat que puguen tramitar i gestionar ajudes i participar en igualtat".

83 municipis amb preus de lloguer "tensionats"

Pel que fa als preus disparats del lloguer, Illueca ha apuntat que la conselleria ha detectat "fins a 83 municipis on els preus estan tensionats i seria necessari una intervenció dels poders públics per a establir límits".

El conseller ha mostrat l'interés del govern valencià d'intervindre en els preus del lloguer quan la llei ho permeta. També ha avançat que prepararan un decret per a la mobilització dels habitatges buits "per a facilitar que aquests fons posen en circulació els habitatges en règim de lloguer social".

València