VTR

Qui podrà demanar el bo lloguer?

2 min.

El Consell de Ministres aprova el bo jove de lloguer, una nova ajuda que serà compatible amb altres del pla estatal i que se sol·licitarà a través de les comunitats autònomes. Segons ha explicat Carolina Salvador en 'A la ventura', hi ha tres requisits bàsics: ser menor de 35 anys, tindre uns ingressos màxims de tres vegades l'Iprem, és a dir, uns 24.000 euros (tant fa si tenim un contracte laboral o si som autònoms) i viure de lloguer en una casa de forma habitual i permanent, és a dir, no podem accedir a esta ajuda per una residència habitual. 

El bo de lloguer jove màxim aprovat és de 250 euros al mes. Ara bé, hi ha un condicionant més. Per a poder cobrar-lo haurem d'acreditar que el nostre contracte de lloguer no supera els 600 euros (en cas que lloguem un pis per complet) o els 300 (en cas que ocupem una habitació). Aquests preus de lloguers màxims els hauran de fixar les comunitats autònomes i, a ciutats amb zones tensionades, podrien arribar als 900 euros (per als pisos sencers) i 450 euros (per a les habitacions en pis compartit).

El Consell de Ministres va aprovar estes quanties, però no està clar a partir de quan es podran sol·licitar. El govern ha anunciat que tindrà efectes retroactius per als contractes de lloguer des de l'1 de gener de 2022. Tanmateix, aquest bo haurà de passar a mans de les comunitats autònomes que decidiran els criteris de repartiment i, entre d'altres, fixaran els preus màxims de lloguer. 

Continguts

stats