Illueca confia que UP-EUPV estarà "amb més força" en el Consell amb "un nou equilibri"

El vicepresident del Consell i candidat de la formació a la Generalitat considera "ridículs" els 580 milions oferits per Sánchez per a tot Espanya i xifra en 800 la quantia necessària només per a l'atenció primària valenciana

Illueca, aquest dilluns en un acte elctoral amb Pilar Lima i Nacho Álvarez
Illueca, aquest dilluns en un acte elctoral amb Pilar Lima i Nacho Álvarez / Europa Press

El vicepresident segon del Consell i candidat d'Unides Podem - Esquerra Unida del País Valencià (UP-EUPV) a la presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, ha mostrat aquest dilluns la "confiança" de la coalició per a estar de nou en el govern autonòmic, "amb més força" i amb "un nou equilibri". El dirigent morat s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació, preguntat per les últimes enquestes electorals per al 28M, especialment aquelles que auguren a la coalició una representació del 5%.

"Crec que hi ha enquestes ja per a tots els gustos i que se n'han publicat tantes que la gent està perduda", ha assenyalat Illueca, que ha comparegut al costat de la candidata d'UP-EU a l'alcaldia de València, Pilar Lima, i el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez. Segons ha remarcat, les dades de què disposa la formació transmeten la "confiança" de poder formar part de l'executiu autonòmic "amb més força". "Creiem, a més, que s'està produint una gran mobilització de la nostra base social, de la nostra base electoral. Estem notant il·lusió, estem notant que s'ha encés una esperança", ha afegit Illueca.

Així, ha tornat a insistir que el principal objectiu d'UP-EU aquest 28M és aconseguir "un nou equilibri en el Consell per a portar les polítiques més lluny" i comptar amb "una correlació de forces més favorable a l'alternativa del Partit Socialista". En aquest sentit, Illueca ha comentat que "cada vegada que es planteja una mesura en els executius valencià i espanyol "que afecta interessos poderosos", Unides Podem xoca "amb una resistència ferotge" del PSOE. Davant aquesta situació, ha reivindicat que cal un "govern valent" que "estiga a l'altura del que la societat necessita".

800 milions per a la sanitat valenciana

D'altra banda, Illueca ha reclamat que l'atenció primària valenciana necessita 800 milions d'euros. Una quantia que només s'assolirà, ha defés, garantint el 25% del pressupost a aquest assumpte, com proposa Unides Podem - Esquerra Unida. Per això, considera "ridículs" els 580 milions oferits pel president espanyol, Pedro Sánchez, per a tot el país.

També et pot interessar

stats