Illueca afirma que el PP actua al servei dels fons voltor

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge assegurat que, si s’aprova la llei estatal, la Generalitat limitarà els lloguers immediatament

Illueca afirma que el PP actua al servei del fons voltor / À Punt NTC

El vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca acusa el Partit Popular d'actuar al servei dels fons voltor. El vicepresident segon del Consell ha llançat aquestes crítiques en saber que el Tribunal Constitucional ha avalat el decret que permet ampliar l'habitatge públic de la Generalitat després que 53 senadors populars recorregueren la norma amb l'argument, ara rebutjat, que envaïa competències de l'Estat. 

Illueca s'ha felicitat pel suport que ha rebut de l’alt tribunal, que ha tombat el recurs del PP contra el decret que permet a la Generalitat ampliar el parc d'habitatges i ha carregat contra els 53 senadors que, encapçalats per Salomé Pradas, firmaren el recurs. Ha assegurat que s’han comportat com un grup de lobbistes, defenent els interessos dels fons voltor. Afirma també que no han actuat com a càrrecs públics, sinó que li han fet el joc a interessos que “conspiren cada dia per a impedir que la Comunitat Valenciana puga construir un sistema públic d’habitatge”. 

El vicepresident ha arribat fins i tot a advertir que el suport als fons podria traduir-se en finançament dels partits. "Seria bo que hi haguera la major transparència en l'origen dels ingressos que cada partit invertirà en aquesta campanya", ha apuntat. 

A més, ha fet costat a la líder del seu partit i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, en la reclamació d'una llei estatal d'habitatge. Belarra que, s’ha reunit aquest dilluns a València amb Illueca, ha afirmat que el seu compromís està fora de tot dubte, i que és el PSOE qui ha d’explicar per què està bloquejant la llei estatal d’habitatge des de fa un any. 

En aquest sentit, Illueca ha assegurat que, si s’aprovara la llei, la Generalitat limitaria immediatament els lloguers.

També et pot interessar

stats