Iglesias confirma que dimarts pròxim serà el seu últim Consell de Ministres

La llei electoral de Madrid impedeix triar en eleccions els membres del govern que seguisquen en el càrrec abans de registrar les candidatures.

Pablo Iglesias intervé durant la sessió de control al govern espanyol celebrada al Senat, aquest dimarts a Madrid.
Pablo Iglesias intervé durant la sessió de control al govern espanyol feta al Senat, aquest dimarts a Madrid / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El vicepresident segon del govern espanyol i líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha confirmat que dimarts vinent "probablement" assistirà al seu últim Consell de Ministres, per a després renunciar al lloc en l'executiu i poder presentar-se a les eleccions autonòmiques de Madrid.

Ho ha dit als corredors del Senat amb motiu de la limitació que estableix la llei electoral de la Comunitat de Madrid, que impedeix triar en els comicis autonòmics els membres del govern que seguisquen en el càrrec abans de registrar les seues candidatures, en aquest cas abans del 31 de març.

No obstant això, Iglesias no ha concretat quan renunciarà exactament al lloc en el govern de coalició, però sí que ha assegurat que el de dimarts que ve "probablement" serà l'últim per a ell, en una breu conversa amb els periodistes.

Els serveis jurídics d'Unides Podem han estudiat amb deteniment els aspectes de la normativa electoral madrilenya per a avaluar l'abast dels articles que especifiquen qui són "inelegibles" per a formar part de l'Assemblea de Madrid, en què Iglesias vol entrar com a cap de llista d'Unides Podem.

També et pot interessar

stats