Iglesias fa balanç dels sis anys de Podem abans de Vistalegre 3

Per al líder de la formació morada, el repte del partit ha de ser construir “un bloc històric” amb partits germans.

Pablo Iglesias aquest diumenge durant l’acte de presentació de la seua candidatura a la tercera assemblea ciutadana de Podem
Pablo Iglesias aquest diumenge durant l’acte de presentació de la seua candidatura a la tercera assemblea ciutadana de Podem / David Fernández (Efe)

Aquest diumenge, en l’acte de presentació de la candidatura a la tercera assemblea ciutadana de Podem, prevista per al 21 d’aquest mes a Leganés, l’actual secretari general, Pablo Iglesias, ha fet balanç dels sis anys de vida del partit. En l’assemblea, coneguda col·loquialment com Vistalegre 3, s’elegirà la direcció del partit.

Iglesias ha reiterat la vocació molt clara de governar i canviar les coses amb la qual va nàixer Podem. Després d’enumerar algunes de les mesures que fins ara ha pres el govern espanyol de coalició, el líder podemita ha volgut donar les gràcies a Pedro Sánchez per haver-li demanat que coordinara la política social del Govern.

Respecte al partit, ha reconegut que s’han de fer millor algunes coses, com estar més organitzat i fort en pobles i barris, amb una relació “còmplice” amb la societat civil i els moviments socials.

En aquesta línia, per a Iglesias el repte de Podem ha de ser construir “un bloc històric” amb partits germans, però també amb la societat civil. En suma, formar “trinxeres” socials que permeten la “construcció de contrapoders socials de classe”.

També et pot interessar

stats