Hisenda anuncia un acord sobre impostos, però Unides Podem matisa que no està tancat

La ministra Montero convoca una roda de premsa per a analitzar la situació fiscal d'Espanya i donar més detalls sobre les negociacions

La ministra Montero, aquest dijous en el Congrés
La ministra Montero, aquest dijous en el Congrés / Fernando Alvarado (Efe)

La batalla fiscal oberta entre les comunitats autònomes ha accelerat la negociació del paquet de mesures en què la coalició del govern espanyol treballava des de fa ja dies i que acompanyarà els pressupostos generals de l'Estat. La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha donat ja per fet que hi ha un acord en matèria d'impostos amb Unides Podem, però el soci en l'executiu ha matisat poc després que no el donen encara per tancat. 

Montero, preguntada sobre les negociacions en arribar aquest dijous al Congrés, ha dit que "encara no hi ha acord" sobre els comptes públics, però, "sobre les qüestions fiscals, sí".

No obstant això, diverses fonts del grup confederal han precisat a Europa Press que el pacte encara no està tancat i es continua negociant.

Des del Ministeri d'Hisenda han convocat a les 11:30 hores una roda de premsa en la seu ministerial "per a analitzar la situació fiscal d'Espanya i traslladar les novetats en matèria tributària". El paquet de mesures fiscals que es prepara inclourà un nou impost per a les grans fortunes i, encara que es desconeixen la resta de polítiques, els socis han negociat mesures d'alleujament fiscal per a les rendes baixes i una baixada de l'impost de societats per a pimes.

També et pot interessar

stats