Els grups polítics demanen a Facebook que els municipis apareguen en valencià

Més de 130 pobles no apareixen en valencià en la xarxa social i hi ha moltes localitats que Facebook ni tans sols localitza al mapa, com Betxí

Betxí apareix a Facebook ubicat a Castelló
Betxí apareix a Facebook ubicat a Castelló / À Punt NTC

A Facebook se li ha entravessat el valencià. Torrent o la Vila-Joiosa són algunes de les poblacions que només es poden trobar a la xarxa en castellà. Però la cosa va a més, perquè hi ha moltes altres localitats que Facebook ni tan sols localitza al mapa, com Betxí. Ara una iniciativa ciutadana vol corregir aquest desgavell.

Els partits valencians han iniciat una croada personal contra Meta, l'antic Facebook, per a aconseguir que els noms dels municipis apareguen en valencià. Han fet pinya i la Generalitat ha enviat ja una carta a Mark Zuckerberg perquè canvien la toponímia.

Ara, més de 130 pobles no apareixen en valencià en la xarxa social. Per exemple, Lloc nou de la Corona està com Lugar Nuevo de la Corona. Beneixama, figura com Benejama.

I altres que ni tan sols existeixen per a Facebook, com és el cas de Betxí, a la Plana Baixa. Així que sí, vols obrir un comerç i fer-li una pàgina de Facebook, la ubicació et remet a Castelló.

El PSPV va presentar una proposició no de llei a les Corts, perquè el Consell instara la plataforma a solucionar eixos errors i totes les formacions digueren que sí. 

També et pot interessar

stats