Greenpeace demana als estats que prediquen amb l'exemple i posen fi al carbó abans del 2030

L’ONG els reclama que aporten "ja" les solucions financeres necessàries per a una transició energètica justa

Madrid acull la Cimera sobre Clima i Energia
Madrid acull la Cimera sobre Clima i Energia / Fernando Villar (Efe)

Greenpeace ha reclamat aquest dilluns als governs europeus que "prenguen les regnes" en la lluita contra el canvi climàtic i que prediquen "amb l'exemple": que posen fi al carbó abans del 2030 i al gas abans del 2035. Amb motiu de la Cimera sobre Clima i Energia organitzada per l'Agència Internacional de l'Energia i el Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, la coordinadora de campanya de clima, energia i mobilitat de l’ONG, Sara Pizzinato, ha subratllat que els estats tenen un "paper clau" en la lluita contra l'emergència climàtica.

Per això, els insta a allunyar-se "fermament" del carbó, del gas i en el cas del petroli un poc després, "sense comprometre els objectius de protecció de la biodiversitat". A més, els demana que aporten "ja" les solucions financeres necessàries per a una transició energètica justa. "Estem a l'espera de la posició que prenguen els ministres europeus, per a la COP28, que es decidirà dins de dues setmanes", explica.

Respecte a la cimera celebrada a Madrid, ha manifestat que és "encoratjador" veure com cada vegada hi ha més crides a l'abandó just i ràpid dels combustibles fòssils, tant des de les ONG com de governs i, fins i tot, per part d'algunes empreses. Per això, espera que la cita de l'ONU que se celebrarà a Dubai entre novembre i desembre aconseguisca "objectius vinculants" per a aquesta "dècada crítica" que conduïsquen a superar l'era dels combustibles fòssils, amb la fi immediata dels nous projectes de petroli, carbó i gas.

També et pot interessar

stats