El Govern recorre davant el TC la llei que permet investir Puigdemont a distància

Méndez de Vigo adverteix el Parlament català del risc d'incórrer en "delicte de desobediència" si el candidat no està present.

El portaveu del Govern, Íñigo Mendez de Vigo, durant la roda de premsa posterior a la reunió extraordinària del Consell de Ministres
El portaveu del Govern, Íñigo Mendez de Vigo, durant la roda de premsa posterior a la reunió extraordinària del Consell de Ministres / Europa Press

El Consell de Ministres s'ha reunit aquest dimecres de forma extraordinària per tal d'aprovar la presentació davant del Tribunal Constitucional (TC) d'un recurs contra la Llei de presidència de la Generalitat de Catalunya que permetria investir Carles Puigdemont sense necessitat que hi estiga present físicament.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat en la roda de premsa posterior a la reunió que quan el recurs arribe a l'alt tribunal, la llei catalana d'investidura quedarà "immediatament suspesa" i no podrà aplicar-se. Per això, el portaveu ha advertit els membres de la Mesa del Parlament català que convocar el ple d'investidura amb un candidat que no estiga present significarà "incórrer en un delicte de desobediència".

Méndez de Vigo també s'ha referit a les declaracions del president de Ciutadans, Albert Rivera, en què amenaçava el Govern de Rajoy amb la retirada del suport en l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució. "En els temes d'Estat, com aquest, és important la lleialtat i la responsabilitat i actuar amb maduresa", ha assenyalat.

Ha insistit també que el Govern ha fet front al conflicte català "amb responsabilitat" i "buscant el consens constitucional" amb altres partits. 

Candidatura alternativa

Per la seua banda, la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha admés aquest dimecres que, si es tanca "la finestra" per a investir president Carles Puigdemont, activaran la investidura d'una altra persona candidata que es decidiria abans del 14 de maig. Aquesta és la data límit que s'ha marcat el Parlament català per a tindre un nou president o presidenta a Catalunya. El termini per a evitar que el Parlament català es dissolga automàticament expira la mitjanit del 22 al 23 de maig.

També et pot interessar

stats