El govern es ratifica que l'estat d'alarma va ser "una bona decisió"

Isabel Rodríguez afirma que, malgrat la sentència que ha declarat inconstitucional el segon estat d'alarma, l'executiu considera que amb el confinament es van salvar vides

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern, Isabel Rodríguez, aquest dijous
La ministra de Política Territorial i portaveu del govern, Isabel Rodríguez, aquest dijous / Álex Zea (Europa Press)

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assenyalat que malgrat la sentència del Tribunal Constitucional que aquest dimecres ha declat inconstitucional el segon estat d'alarma, l'executiu central es ratifica: "Adoptem les millors decisions, que amb el confinament salvem vides".

Rodríguez ha reiterat que va ser una bona decisió, "ratificada sempre al Parlament i que el president va explicar en les diferents compareixences".

Ha afegit que en aquesta sentència del Tribunal Constitucional sobre l'estat d'alarma "és clar que no hi ha un debat jurídic nítid, ja que hi ha hagut quatre vots particulars que defensaven una altra posició". No obstant això, més enllà de debats jurídics, segons la portaveu, l'executiu central l'acata, "com no pot ser d'una altra manera".

"Amb el confinament salvem vides, ens vam protegir nosaltres, el personal sanitari que havia de continuar atenent-nos i vam protegir els serveis essencials que ens continuaven cuidant", ha defensat la ministra.

També et pot interessar

stats