El govern promet "complir la Constitució" després de fracassar el pacte amb el PP

Rodríguez carrega contra Feijóo, però no aclareix si canviarà el mètode d'elecció dels membres del CGPJ, ni si cobrirà ja les dues places que té reservades en el Tribunal Constitucional

La portaveu del govern, Isabel Rodríguez, en una roda de premsa en Moncloa
La portaveu del govern, Isabel Rodríguez, en una roda de premsa en la Moncloa / Eduardo Parra (Europa Press)

La ministra portaveu del govern, Isabel Rodríguez, ha carregat aquest dilluns des de la taula del Consell de Ministres contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, pel fracàs de les negociacions per a renovar el Consell General del Poder Judicial.

No obstant això, ha evitat aclarir, fins a quatre vegades, si ara el govern rebaixarà les majories per a triar vocals, com proposa Unides Podem, o si cobrirà les dues vacants del Tribunal Constitucional que li corresponen.

En la roda de premsa del Consell de Ministres la ministra de Política territorial ha dit que el PP "s'ha tirat a la muntanya" per a tapar la "vergonya" del fiasco de les converses, i que Núñez Feijóo és "aquest senyor" que no arriba a líder del PP, que es limita a "obeir als més ultres" del seu partit i amb el qual no es pot "ni jugar al parxís".

Enfront d'aquesta irresponsabilitat en la qual situa Isabel Rodríguez el PP, aquesta ha proclamat que el govern sí que complirà "la Constitució", però sense detallar com. Ni ha aclarit si canviarà el mètode d'elecció dels membres del CGPJ ni ha confirmat si cobrirà ja les dues places que té reservades en el Tribunal Constitucional.

També et pot interessar

stats