El govern espanyol treballa en una fórmula legal per a pagar a les autonomies abans del 10N

Sánchez diu que el pagament no el van efectuar abans perquè esperava que hi haguera govern.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa / Angel Díaz (Efe)

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres que l’executiu que encapçala Pedro Sánchez “continua treballant” per trobar una fórmula legal que li permeta lliurar a les comunitats autònomes les entregues a compte pendents (xifrades en 4.500 milions d’euros) abans de la cita electoral del 10 de novembre.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá s’ha referit així a l’anunci que aquesta setmana ha fet el president en funcions, Pedro Sánchez, que en un míting a València ha defensat pagar a les comunitats autònomes els lliuraments perquè el “bloqueig polític” no afecte aquestes institucions.

Per a actualitzar aquests lliraments, l’executiu espanyol necessita el vistiplau de l’Advocacia de l’Estat. Segons va dir Sánchez aquesta setmana, el pagament no el van efectuar abans perquè esperava que hi haguera govern i no fera falta recórrer a mesures extraordinàries.

Segons va anunciar dijous el Ministeri d'Hisenda, la Comunitat Valenciana rebrà 365,25 milions d’euros procedents del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) extraordinari, 115 milions més dels 250 inicialment compromesos. A banda d’aquesta quantitat, també arribaran 51,8 milions d’euros previstos en el FLA ordinari, que s'afegeixen als 450 milions de lliuraments a compte del FLA que ja s'havien rebut. En total les arques públiques valencianes rebran 867 milions.

També et pot interessar

stats