El govern espanyol i la Generalitat de Catalunya celebraran dimecres a Madrid la tercera taula de diàleg

L’espai de diàleg es va estrenar per primera vegada el febrer del 2020 a Madrid

Imatge d'arxiu d'una reunió entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès a la Moncloa
Imatge d'arxiu d'una reunió entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès a La Moncloa / Efe

El govern espanyol i la Generalitat de Catalunya celebraran aquest dimecres a La Moncloa la tercera reunió de la taula de diàleg sobre el conflicte català.

La reunió, segons han informat els dos executius en sengles convocatòries, serà a les 10:00 hores. Es reactivarà així un espai de diàleg que es va iniciar el febrer del 2020, a Madrid, i que es va reunir per última vegada el mes de setembre passat al Palau de la Generalitat. 

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños; la vicepresidenta segona del govern, Yolanda Díaz, i el ministre de Cultura, Miquel Iceta, encapçalaran la delegació del govern de Pedro Sánchez en la taula de diàleg. Per la part del govern català, acudiran a la cita la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; el titular d'Interior, Joan Ignasi Elena; i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

Damunt de la taula està la possible reforma del delicte de sedició encara que La Moncloa no ha avançat els temes que es tractaran.

En aquest sentit, la ministra portaveu ha afegit en roda de premsa després del consell de ministres que Espanya valora "positivament" que el delicte de sedició puga modificar-se i "acostar-se" al que arrepleguen les legislacions en altres països, però ha recordat que l'executiu és "molt conscient" que per a una modificació del Codi Penal es necessiten unes majories parlamentàries molt àmplies.

Fonts pròximes al govern espanyol han assenyalat que hi haurà un document molt concret amb els acords i la part socialista de l'executiu creu a més que aquesta nova reunió de la taula de diàleg és un bon començament per a millorar la relació amb ERC de cara a recaptar el seu suport als pròxims pressupostos generals de l'Estat del 2023.  

També et pot interessar

stats