El govern espanyol demanarà un informe sobre la seguretat de la central nuclear de Cofrents

La ministra Ribera avança la decisió davant la petició de tancament que ha fet Esquerra Republicana al Senat

Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents
Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha avançat al Senat que demanarà al Consell de Seguretat Nuclear un informe sobre la seguretat actual de la central nuclear de Cofrents, a València, per a traslladar-li-la al Senat.

Així ho ha avançat aquest dimarts Ribera durant la sessió de control al Senat, en resposta a la pregunta de la senadora d’Esquerra Elisenda Pérez Esteve, sobre si el govern espanyol té pensat el tancament i desmantellament de la central.

"Traslladarem la seua preocupació, la seua pregunta, la seua proposta al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) perquè ens faça un informe i el puguem compartir amb vostés, respecte a la seguretat en aquest moment de la central nuclear i, tan prompte s'haja emés, li'l remetrem a través del president de la Cambra", ha respost Ribera.

A més, ha recordat l'acord aconseguit el 2019 dels diferents operadors propietaris de centrals nuclears amb Enresa per a programar el moment en què cadascuna de les centrals es tancarien i desmantellarien amb totes les garanties de forma ordenada.

També et pot interessar

stats