El govern equipara la fiscalitat de totes les confessions religioses

Aquests beneficis fiscals són els mateixos que ja gaudeixen les entitats sense ànim de lucre

Félix Bolaños s'ha reunit amb representants de I'Església ortodoxa, Testimonis de Jehovà, l'Unió Budista i Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies
Félix Bolaños s'ha reunit amb representants de I'Església ortodoxa, Testimonis de Jehovà, la Unió Budista i Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies / Pool Moncloa / Raúl Salgado (Efe)

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha subscrit aquest dimarts un acord amb representants de l'Església ortodoxa, la Unió Budista, l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (mormons) i els Testimonis de Jehovà per a equiparar el règim fiscal de totes les confessions religioses.

Amb aquest acord, segons indica el ministeri en un comunicat, es "corregeix una diferència de tracte de difícil justificació en aquest moment". Així, aquestes confessions gaudiran dels mateixos beneficis fiscals que tenen reconeguts l'Església catòlica, la Federació d'Entitats Religioses Evangèliques, la Federació de Comunitats Israelites i la Comissió Islàmica.

S'equipara, així, el règim fiscal de totes les confessions religioses amb un arrelament notori a Espanya, amb independència si tenen subscrit un acord de col·laboració amb l'Estat o no. Aquests beneficis fiscals són els mateixos que ja gaudeixen les entitats sense ànim de lucre.

El diputat del PDeCAT Genís Boadella ha detallat aquest dimarts en roda de premsa que l'acord s'introduirà en una esmena transaccional en la proposició de llei per a modificar la llei de mecenatge, que dimecres que ve s'aprovarà en la comissió d'hisenda del Congrés, d'on passarà al Senat per a seguir la tramitació parlamentària. "Hi ha acord amb el govern espanyol en aquesta idea d'equiparar el tracte fiscal que tenen les diferents confessions religioses i que siga igual per a totes", ha manifestat Boadella, que s'ha "alegrat" que aquesta qüestió, plantejada amb anterioritat per la seua formació i altres com ERC, "arribe a bon fi".

Fonts parlamentàries han explicat que l'esmena regularà l'exempció de l'IBI dels llocs de culte i les seues dependències o edificis i locals annexos que es destinen al culte o a l'assistència religiosa i a la residència de ministres de culte. S'aplicarà també —han afegit les fonts consultades— als locals destinats a oficines de les diferents confessions religioses i els centres d'ensenyament.

Així mateix, inclou el reconeixement d'altres exempcions fiscals en impostos estatals —impost de societats— i tributs locals i comportarà la introducció d'incentius al mecenatge com, per exemple, desgravacions fiscals en l'IRPF per als qui facen donatius.

També et pot interessar

stats