El govern de la Diputació d’Alacant esmena una moció sobre el control parental i el PSPV s’hi absté

El PP i Ciutadans han introduït qüestions com l’ús de l’espanyol com a llengua vehicular i la intervenció de l’alta inspecció nacional.

Intervenció del diputat del PP Adrián Ballester al ple de la Diputació d’Alacant, aquest dimecres
Intervenció del diputat del PP Adrián Ballester al ple de la Diputació d’Alacant, aquest dimecres / @PP_DipuAlicante (Twitter)

Els socis de govern a la Diputació d’Alacant, Ciutadans i el PP, han aprovat una moció del PSPV en defensa de la llibertat d’ensenyament i contra el conegut com control parental, després d’introduir dues esmenes. El PSPV ha acabat abstenint-s’hi.

La moció del PSPV pretenia vetlar pel “ple desenvolupament de la personalitat” als centres escolars a través dels plans d’igualtat, LGTBi, prevenció de la violència de gènere i de respecte i tolerància. “Una moció que naix de la preocupació davant les propostes d’algunes comunitats autònomes per a introduir el pin parental”, ha explicat el portaveu socialista Toni Francés, qui ha defés la necessitat de promoure la llibertat de càtedra.

En el text original, l’executiu provincial ha aconseguit introduir les seues esmenes. La del grup taronja és un punt per a instar a un pacte nacional d’educació perquè “una generació d’espanyols estudie en igualtat”, l’ús de la llengua vehicular de l’Estat “per a garantir la igualtat de tots els ciutadans” i permetre la intervenció de l’alta inspecció nacional.

El PP ha aconseguit eliminar el quart paràgraf del text original en el qual es parlava que la dreta cerca “un major control dels processos educatius”. Així mateix, han inclòs el fet d’“escoltar i respectar” l’opinió del consell escolar, reforçar el paper de l’alta inspecció i la llibertat dels pares per a escollir el model educatiu en matèria de qüestions religioses i morals.

Canvi de postura de Ciutadans

“Està clar que el PP s’ha escorat a la dreta i a l’extrema dreta i està assumint les tesis de Vox”, ha apuntat Francés aquest matí als micròfons d’À Punt, quan es preveia una abstenció de Ciutadans. “Ens han plantejat una esmena que feia referència a Catalunya i a l’ús del castellà en l’educació”, ha argumentat Francés, qui considera que no s’han de barrejar qüestions. “Pressionats pel PP, han utilitzat el comodí del públic: trauen el tema de Catalunya, que Espanya es trenca i el tema del valencià per a no pronunciar-se en un tema de tanta importància”, ha argumentat.

El diputat de Compromís, Gerard Fullana, ha votat en contra de les esmenes del PP i Ciutadans perquè són “pretextos per a no posicionar-se” davant aquesta qüestió d’actualitat. A més, ha subratllat que Vox no està present en l’ens provincial, però sí que ho està qui “pacta” amb el seu model, en referència al PP.

També et pot interessar

stats