El govern destinarà 70 milions per a crear 6.800 places públiques de 0 a 3 anys a la Comunitat Valenciana

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un reial decret que permetrà una inversió de més de 660 milions d'euros en aquest tram d'edat

Alegria, Puig i Marzà, aquest dilluns
Alegria, Puig i Marzà, aquest dilluns / GVA

La Comunitat Valenciana rebrà 70 milions d'euros per a posar en marxa en els pròxims tres anys unes 6.800 places públiques d'Educació Infantil de 0 a 3 anys. Així ho ha avançat aquest dilluns la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegria, a la Font d'en Carròs (Safor), on ha visitat el CEIP Francesc Carròs, acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, entre altres autoritats.

La titular d'Educació ha recordat que, tal com va anunciar aquest cap de setmana el president de Pedro Sánchez, aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà un reial decret que permetrà una inversió de més de 660 milions d'euros per a "una fase educativa essencial, la de 0 a 3 anys". D'aquest total, 70 milions aniran destinats a la Comunitat Valenciana.

La ministra ha felicitat la Generalitat per la seua acció educativa i per "l'aposta per millorar les infraestructures educatives". Aquesta faena, ha considerat, és "d'acord amb el que està fent el govern d'Espanya, que en 2021 està invertint en matèria educativa en la Comunitat Valenciana 500 milions d'euros dirigits a la digitalització, la formació de professorat, el finançament de places d'FP i de programes de reforç".

"El nostre país viu un moment històric quant a l'aposta per l'educació", ha asseverat Alegría, que ha afirmat que això té "un objectiu clar: apostar per la cohesió social i que el nostre país isca d'aquesta crisi amb més formació i certitud per als nostres joves".

Per part seua, el cap del Consell, Ximo Puig, ha manifestat que per a la Generalitat "l'educació de 0 a 3 anys és una immensa prioritat". Puig ha recordat que els pressupostos autonòmics per a l'exercici de 2022 tenen entre els seus "grans objectius" que tots els xiquets i xiquetes tinguen una plaça gratuïta de 2 anys en les escoles infantils públiques i privades. En aquest context, ha valorat l'anunci de fons fet pel govern espanyol.

També et pot interessar

stats