El govern balear elimina les conselleries de Medi Ambient i Igualtat

Marga Prohens ha presentat els deu consellers del nou executiu de les illes

Marga Prohens, presidenta del consell de Govern balear / À Punt NTC

A Balears, el nou govern del PP, presidit per Marga Prohens, elimina les conselleries de Medi Ambient i Igualtat, que quedaran diluïdes en altres àrees de govern. La nova presidenta de les illes gràcies a l'abstenció de Vox ha presentat aquest dilluns l'executiu amb sis homes i quatre dones, que inclou una conselleria de Famílies i Assumptes Socials. 

En una roda de premsa, la líder de l'executiu balear ha presentat els noms del nou Consell, que estarà format per Antoni Costa vicepresident (portaveu i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació); Antònia Maria Estarellas (Presidència i Administracions Públiques); Alejandro Sáenz de San Pedro (Empresa, Ocupació i Energia); Manuela García Romero (Salut); Antoni Vera (Educació i Universitat); Jaume Bauzà (Turisme, Cultura i Esports); Marta Vidal Crespo (Habitatge, Territori i Mobilitat); Catalina Cirer (Famílies i Serveis Socials); Juan Manuel Lafuente (Mar i Cicle de l'Aigua) i Joan Simonet (Agricultura, Pesca i Medi natural).

Prohens ha explicat, d'una banda, que les competències de Medi Ambient quedaran assumides per altres conselleries, com la de la Mar o la de Medi Natural i que les d'Igualtat les assumirà la Conselleria de Famílies—en plural— i Assumptes Socials. La presidenta no ha concretat de quina manera quedaran gestionades aquestes àrees.

La presidenta balear ha defensat la composició d'un govern sense quotes "amb els millors homes i dones", prioritzant els perfils de gestió i comptant també amb perfils polítics. El nou executiu té una conselleria menys que l'anterior i, segons ha explicat la presidenta, la reducció d'alts càrrecs i personal eventual suposarà un estalvi d'un milió d'euros a l'any.

També et pot interessar

stats