El govern amplia la protecció per cures de xiquets amb malaltia greu i discapacitat del 65% als 23 i 26 anys

S’incorporen els casos de famílies monoparentals i s'inclou la possibilitat que resulte beneficiari el cònjuge o parella de fet de la persona afectada per la malaltia

Foto d'arxiu de les mans d'una persona major i i altra jove
Foto d'arxiu de les mans d'una persona major i una jove / Lizardflms

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts en Consell de Ministres ampliar la protecció per a la cura de xiquets amb càncer o malaltia greu fins als 23 anys i fins als 26, si s’acredita un grau de discapacitat igual o superior al 65%.

L'executiu ha aprovat un reial decret que modifica el reial decret 1148/2011. Amplia les situacions protegides amb el reconeixement i la cobertura dels afectats durant cinc anys, fins als 23 anys —inicialment era fins als 18 anys— i, en casos d'un grau de discapacitat igual o superior al 65%, fins als 26 anys. També s'incorporen els casos de famílies monoparentals i s'inclou la possibilitat que el cònjuge o parella de fet de les persones afectades per la malaltia siga beneficiari de les ajudes.

Per a facilitar la gestió d'aquesta prestació, el subsidi es reconeix per a un mes, prorrogable inicialment a un període de dos mesos. Posteriorment, es tramitaran successius períodes de quatre mesos, fins que la persona afectada complisca 23 anys, o 26 anys si acredita un grau de discapacitat igual o superior al 65%.

La prestació s'assigna a qui redueix la jornada laboral almenys en un 50% per a tindre cura d'una persona malalta i té com a objectiu compensar la pèrdua d'ingressos. En l'actualitat, hi ha uns 9.700 processos actius, la duració mitjana dels quals és de 502 dies. Més del 80% de les prestacions reconegudes es dirigeixen a dones, segons ha indicat el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

També et pot interessar

stats