González Pons liderarà la llista del PP per València, Fabra per Castelló i Macarena Montesinos per Alacant

Feijóo renova a 39 dels 52 caps de llista, és a dir el 75% dels candidats que encapçalaran les candidatures de PP al Congrés en les eleccions generals del 23 de juliol

González Pons i Feijóo en un acte
González Pons i Feijóo en un acte / PP

El comité electoral del PP ha aprovat les llistes dels candidats que encapçalaran les candidatures de la formació al Congrés en les eleccions generals del 23 de juliol, que suposa un 75% de renovació respecte a les eleccions de novembre de 2019, 39 dels 52 caps de llista.

A la Comunitat Valenciana serà l'eurodiputat Esteban González Pons qui lidere la llista de València, l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra la de Castelló i la diputada Macarena Montesinos, la d'Alacant.

A més, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha incorporat a la secretària general del partit, Cuca Gamarra, com a cap de cartell per La Rioja, per la qual cosa es manté la incògnita de qui serà el número dos que acompanyarà Feijóo en la llista de Madrid.

Una de les principals novetats és la incorporació per Barcelona de l'exportaveu de Ciutadans al parlament català, Nacho Martín Blanco.

El criteri utilitzat per a seleccionar als caps de llista ha sigut el d'incloure persones que compten amb una dilatada trajectòria política i legislativa, així com una contrastada experiència en gestió pública i privada.

Aquesta llista suposarà canvis en el grup parlamentari del PP en les Corts, encara que ni tan sols està constituït, atés que l'expresident Alberto Fabra era també el número 1 per Castelló en les eleccions autonòmiques.

Per tant, la llista castellonenca (on el PP va obtindre deu diputats) haurà de córrer. El següent és Jesús Lecha, fins ara portaveu a Morella.

També et pot interessar

stats