González Pons avisa que "els acords a Waterloo s'examinaran a Estrasburg"

L'Europarlament debatrà dimecres sobre la qualitat democràtica d'Espanya arran de la llei d'amnistia

El vicesecretari d'Institucional del PP,  el valencià Esteban González Pons
El vicesecretari d'Institucional del PP, el valencià Esteban González Pons / À Punt

El vicesecretari d'Institucional del PP, el valencià Esteban González Pons, considera una "humiliació" que l'Europarlament debata dimecres que ve sobre la qualitat democràtica d'Espanya arran de la llei d'amnistia.

"El que s'ha acordat a Waterloo s'examinarà a Estrasburg", ha advertit Pons en declaracions als periodistes en els corredors del Congrés.

El PP avisa, a més, del format del debat; en el qual haurà de comparéixer qui ocupe llavors la cartera de Justícia o Afers exteriors i en el qual, destaquen, podrà parlar l'eurodiputat Carles Puigdemont.

"Llavors escoltarem de llavis de Carles Puigdemont què és al que realment s'ha compromés Espanya, i els assegure que hi haurà diputats històrics en la defensa de la democràcia que parlaran alt i molt clar sobre el repte o el mal que a l'estat de dret produirà el que s'està pactant fer en aquesta legislatura".

El PP sosté que el text de la llei d'amnistia registrat pel PSOE és un "trosset" i que per a conéixer la normativa "completa" farà falta esperar a les esmenes d'ERC, Junts i Esquerra Republicana.

El Partit Popular assegura que fins ara l'Eurocambra només ha debatut sobre l'estat de dret a Polònia, Hongria i Malta; per la qual cosa és una "humiliació" a "conseqüència del greu dèficit democràtic" i de l'amenaça a la divisió de poders que el PP veu en l'amnistia.

I no sols en l'amnistia, aquest partit també denuncia la politització del Tribunal Constitucional, de la Fiscalia General de l'Estat i el "bloqueig" del Consell General del Poder Judicial.

Avisa el PP que a la "Unió Europea estan escoltant els jutges espanyols". "Creu vosté que la Unió Europea no ha escoltat un diputat d'aquesta cambra acusar de prevaricació a tots els jutges espanyols i no saben que la presidenta del Congrés no va retirar eixes paraules? Coses així eren les que succeïen a Polònia i, per descomptat, les que succeïen a Hongria", ha apuntat Pons.

També et pot interessar

stats