Giuseppe Grezzi: “Ni patinets, ni bicis, ni motos podran anar per les voreres”

19 min.

“Ni patinets, ni bicis, ni motos podran anar per les voreres”. Així de clar s’ha mostrat el regidor de Mobilitat en funcions de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, en una entrevista en Les notícies del matí. Grezzi ha explicat els principals punts de la nova normativa de mobilitat urbana per a la ciutat, que entra en vigor aquest dissabte 8 de juny, i ha indicat que no s’aplicarà completament fins a passar l’estiu per a deixar a la ciutadania un període d’adaptació.

En aquest sentit, Grezzi ha anunciat que hi haurà una campanya informativa, però que en casos “escandalosos” sí que se sancionarà. El regidor de Mobilitat en funcions, que ha expressat el seu desig de continuar en el càrrec, ha explicat que la norma de moment no inclou la demanda dels taxistes d’una hora de reserva per als vehicles de transport amb conductor (VTC), perquè ja estava en tramitació, però que quan entre en vigor s’inclourà una modificació per a afegir-hi aquesta referència.

Pel que fa als problemes del transport metropolità, Grezzi ha assenyalat que “calen més recursos”. En aquest sentit, ha posat en valor “l’esforç” que s’ha fet aquests quatre anys de legislatura, en què hi ha hagut un 29% més d’inversions en aquest àmbit, i en què ha augmentat el nombre de viatgers. Així mateix, per a millorar el funcionament del consistori, ha apostat per “millorar la coordinació entre tots els departaments de l’Ajuntament” i que aquest assumpte es tindrà en compte en el nou organigrama municipal.

stats