Antonio Estañ: “No admetrem estar en els marges del Consell”

26 min.

Que demà hi haja investidura “és responsabilitat de totes i tots”; tanmateix, confia que hi haurà acord en aquestes últimes hores. Així ho ha assenyalat en Les notícies del matí el secretari general de Podem en la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, que ha recordat que “ni les competències ni les conselleries pertanyen a ningú” i que la seua formació no admetrà “estar en els marges del Consell”.

Estañ ha fet referència als entrebancs trobats aquests dies en les negociacions i ha posat l’accent en el fet que “no es tracta d’una situació en què entren uns al govern i altres cedeixen competències”. En aquest sentit, ha apuntat com a punt fonamental que la seua força se senta reconeguda. “Volem entrar en el govern per a ser corresponsables i tindre capacitat de transformació, no en aquesta sensació d’un govern de dos més un”, ha dit. 

Sobre l’estructura del nou Consell, Estañ ha assenyalat que “el mestissatge ha sigut una bona idea i cal repetir-lo” perquè les conselleries “no han de ser compartiments estancs”. D’aquesta manera, Estañ ha apostat per un Consell “cohesionat i que respecte els resultats electorals” com la clau per a la formació del nou govern. “Si hui es tanquen algunes qüestions, hi haurà investidura; el Botànic II ha de ser millor que l’anterior”, ha afegit.

stats