La Generalitat vigilarà que la família del nadó ingressat per ingesta de cocaïna vetle pel seu benestar

Aitana Mas ha explicat que hi ha una sèrie de mesures i compromisos adoptats per una part de la família d'aquest per a garantir el seu benestar

La Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu
La Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de gener 2023 - 14:10 Actualitzat: 20 de gener 2023 - 18:03

Els serveis socials vigilaran que la família de la criatura de sis mesos que es troba hospitalitzada a València després d'haver donat positiu per cocaïna en una anàlisi de sang, vetle pel benestar del menor.

Així ho ha afirmat la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, qui ha explicat que hi ha una sèrie de mesures i compromisos adoptats per una part de la família del bebé per a vetlar pel seu benestar.

El pare del nadó va ser detingut aquest dijous acusat d'abandó de menor i delictes contra la salut pública, i és l'excompany sentimental de la menor que va patir abusos sexuals per part de l'exmarit de Mónica Oltra.

El nadó hospitalitzat és fill dels dos (en tenen un altre de dos anys), i en el moment en el qual va patir l'esvaïment es trobaven sota la tutela del pare.

Després d'assenyalar que no pot parlar de casos concrets de menors, ha indicat que en aquest cas s'ha seguit el mateix protocol que en qualsevol altre cas d'aquest tipus, que desgraciadament, “no són aïllats”, sinó que “passa més del que ens agradaria”.

Ha indicat que una vegada existeix un informe clinicosanitari, és traslladat als serveis socials, i aquests al seu torn, “fan la transmissió a la Fiscalia de menors” perquè puga actuar i oferir mesures de protecció a aquests menors.

Mas ha afirmat que si aquest acord no es compleix, des de la comissió tècnica de la direcció territorial corresponent s'avaluarà la protecció que cal donar al menor.

En tot cas, ha dit que “s'han pogut firmar compromisos amb una part de la família”, de manera que es farà un seguiment en els pròxims dies i setmanes per a veure si es compleixen o no, i si no es compleixen, “es passarà al següent escaló”.

El pare del nadó queda en llibertat amb mesures cautelars

D'altra banda, la titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de València, en funcions de guàrdia aquest divendres, ha decretat la llibertat provisional amb mesures cautelars per al pare del bebé de sis mesos hospitalitzat després de donar positiu en cocaïna.

El jove de 20 anys és l'excompany sentimental de la menor que va patir abusos sexuals per part de l'exmarit de Mónica Oltra, i el nadó hospitalitzat és el fill de tots dos (en tenen un altre de dos anys).

També et pot interessar

stats