La Generalitat ha recuperat ja set milions de trames de corrupció i espera arribar als deu milions

El president Puig avança que es retornaran tres milions més arran de la sentència pels contractes de la visita del papa a València i reivindica la Comunitat Valenciana com a exemple en la lluita contra les pràctiques corruptes

S’ajorna el juí per la visita del papa a València per l’hospitalització de Correa
S’ajorna el juí per la visita del papa a València per l’hospitalització de Correa / À Punt NTC

L'administració valenciana ja ha aconseguit recuperar per a les arques públiques set milions d'euros robats per trames corruptes i espera arribar als deu després de l'última sentència de l'Audiència Nacional per la peça dels contractes de les pantalles durant la visita del papa Benet XVI a València. 

Són les xifres que ha donat a conéixer el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimecres durant la sessió de control a les Corts, després que el síndic de Compromís, Fran Ferri, afirmara que "la pitjor estocada als valencians ha sigut la corrupció del PP" i haja criticat els qui s'obstinen a "traure pit" d'aquell model "de constructors sense escrúpols i polítics sense vergonya".

El cap del Consell ha reivindicat que un dels objectius que es va marcar el govern del Botànic dins de la lluita contra la corrupció va ser retornar al poble valencià els diners saquejats per trames corruptes. Per a això, ha prosseguit, va posar en marxa una unitat de recuperació de fons públics que, fins al moment, ha permés recuperar set milions d'euros. Gràcies a la sentència de l'Audiència Nacional en el juí per l'adjudicació il·legal al Grup Correa del contracte de subministrament de pantalles, so i megafonia per a la visita del papa Benet XVI a València, amb condemnes que arriben a 15 anys de presó per a 19 dels 23 acusats, la Generalitat espera recuperar per a les arques públiques altres tres milions, el que elevaria la xifra total a deu. 

Puig ha destacat, a més, que un recent informe de la Unió Europea ha posat la Comunitat Valenciana com a "exemple" en la lluita contra les pràctiques corruptes i que l'actual Consell ha reforçat els instruments de fiscalització, transparència i control.

També et pot interessar

stats