La Generalitat recorrerà la sentència que eximeix als socis de Francis Puig de pagar 170.000 euros

L'Advocacia disposa de trenta dies des de la notificació de les sentències per a donar tots els passos

Ruth Merino, aquest dimarts després del ple del Consell
Ruth Merino, aquest dimarts després del ple del Consell / À Punt NTC

La Generalitat estudia ja la sentència que eximeix a Canal Maestrat i Kriol Produccions —propietat dels socis en el sector audiovisual de Francis Puig— d'haver de retornar 170.819,98 euros a l'administració pública en concepte de subvencions, perquè la Conselleria d'Educació li'ls va reclamar fora de termini. I la consellera d'Hisenda i portaveu del govern valencià, Ruth Merino, ha anunciat aquest divendres que presentaran un recurs. "No sabem si va ser per incompetència, inoperància o fins i tot per connivència, també de Compromís, amb els socis del germà de Ximo Puig, però arribem a aquest nyap en tota regla que suposa una espècie de perdó a determinades persones, a costa que paguem els diners tots els valencians", ha criticat la consellera.

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va estimar, en quatre resolucions, els recursos interposats per aquestes dues empreses. Després d'estudiar el cas, la sala ha considerat que havien caducat els terminis administratius per a resoldre aquella devolució. En total: 73.209, 17.372 i 55.260 euros en el cas de Canal Maestrat i altres 24.976 euros en el cas de Kriol.

"Aquestes sentències, que no entren a valorar el fons de l'assumpte, expliquen que la Conselleria encapçalada llavors per Vicent Marzà podia haver declarat d'ofici la caducitat de l'expedient obert, una vegada se li van esgotar els dotze mesos preceptius per a requerir a les empreses la devolució de les subvencions", ha assenyalat el Consell. Segons Merino, l'anterior Consell podria haver obert un nou expedient de reintegrament, en trobar-se dins del termini de quatre anys que estableix la Llei General de Subvencions.

L'Advocacia disposa de trenta dies des de la notificació de les sentències per a fer tots els passos i estudiar un possible recurs, que permeta "recuperar fins a l'últim cèntim dels valencians", en paraules de la consellera.

També et pot interessar

stats