La Generalitat prohibeix les cremes agrícoles fins al 15 d'octubre

Interior i Agricultura acorden una resolució que suspén des d'aquest dilluns totes les autoritzacions per la situació de sequera i les altes temperatures

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, aquest dilluns
La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, aquest dilluns / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 d'abril 2024 - 14:46 Actualitzat: 15 d'abril 2024 - 16:42

La Generalitat ha decidit avançar alguns mesos en el calendari la prohibició de cremes agrícoles. L'incendi declarat aquest diumenge a Tàrbena, que ha devorat quasi 600 hectàrees de massa forestal en un dia i sembla haver tingut aquesta causa, ha fet que el govern valencià moga fitxa i revertisca des d'aquest moment totes les autoritzacions per a cremar les restes generades del treball en el camp fins al juny. Com a norma general, les cremes agrícoles a menys de 500 metres de zones forestals estan prohibides des de l'1 de juny al 15 d'octubre, però les Conselleries d'Interior i Agricultura han emés una resolució que amplia la suspensió a partir d'ara i fins a nova ordre per l'actual escenari meteorològic marcat per la sequera.

El document s'ha signat aquest dilluns i ja s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat. "Tenim escassetat de pluja, en algunes zones un 90% menys que l'any passat, i estrés hídric. La vegetació està molt seca perquè la humitat és molt baixa i les temperatures estan sent molt elevades per a l'època de l'any", ha explicat la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, en declaracions als mitjans de comunicació des del centre de comandament avançat instal·lat a Tàrbena per a coordinar les tasques d'extinció del foc.

Document
Resolució que modifica el període de crema de marges de cultiu o d’eliminació de residus agrícoles o forestals mitjançant ús del foc
Consulta'l

Una vegada s'active la nova regulació, les cremes agrícoles continuaran prohibides amb caràcter general "tret que canvien les circumstàncies", ha precisat la titular autonòmica de Seguretat i Emergències. Aleshores, si cal, tornarà a adoptar-se "la determinació que corresponga".

També et pot interessar

stats