La Generalitat presenta els grans objectius del renovat veler-escola Tirant I

El vaixell ja té previstes 130 activitats per al 2022 dins de l'àmbit esportiu, formatiu, d'ecoturisme, investigació marina, divulgació científica i sensibilitzacó

Nova etapa del Tirant I
Nova etapa del Tirant I / GVA

Tirant I és el nom del veler-escola de la Generalitat. L'ha presentat aquest dimarts el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. El vaixell té 25 metres d'eslora i una capacitat de pernoctació per a 25 persones i que ja té previstes 130 activitats per a enguany. Activitats dins de l'àmbit esportiu i formatiu, d'ecoturisme, investigació marina, divulgació científica i sensibilització del patrimoni marítim, a més de donar suport als principals esdeveniments esportius de la nàutica mediterrània en col·laboració amb la Federació Valenciana de Vela, segons ha detallat Marzà durant la presentació.

El conseller ha remarcat que es posa a la disposició de totes les valencianes i els valencians aquesta embarcació que és seua. "Heretem un veler en un estat lamentable i hem fet efectiva una reparació en profunditat, que l'ha deixat en perfecte estat per a la navegació, amb una inversió de mig milió d'euros", ha afegit.

"El Tirant I, en els seus 30 anys d'existència, ha passat per èpoques més encertades d'ús i èpoques fosques, en què antics governs van limitar i van paralitzar el que hauria de ser la seua vertadera raó de ser sempre: la promoció educativa per a la conscienciació en la preservació de la biodiversitat marina del Mediterrani; l'impuls de les activitats nàutiques educatives entre els més xicotets; la promoció dels estudis de vela, i l'impuls d'activitats científiques marines", ha explicat Marzà.

El conseller també ha explicat que vinculat a aquest vaixell s'ofereixen les Aules de la mar, que acosten la navegació a vela de creuer i el coneixement del medi marí entre març i juny i setembre i octubre en centres educatius, associacions juvenils, ajuntaments i clubs esportius. Els centres de formació del professorat de la conselleria també han preparat cursos per als professionals amb l'objectiu de treballar la transversalitat de la vela de creuer i el seu alt potencial educatiu.

El Tirant I també té a la disposició de la ciutadania uns cursos de navegació d'altura (nivell 1 i nivell 2), que són travessies de dos o més dies entre febrer i novembre. Tenen per objecte l'ensenyament de la navegació d'altura i les tasques que es relacionen amb aquesta. I compta també amb cursos universitaris per a l'alumnat d'aquesta etapa educativa, que els preparen per a la participació com a tripulació en regates especials de navegació.

També et pot interessar

stats