La Generalitat ofereix al govern espanyol ajuda humanitària per al Marroc

En les pròximes hores convocaran el CAHE per a coordinar totes les institucions públiques i entitats privades que destinen fons a l'acció humanitària

Dues persones recorren un dels carrers de la Medina de Marràqueix, assolat pel terratrèmol
Dues persones recorren un dels carrers de la Medina de Marràqueix, assolat pel terratrèmol / Yoan Valat (Efe)

La Generalitat ha informat el govern espanyol que està preparada per a oferir al Marroc assistència humanitària d'emergència immediata i coordinada per a ajudar la població marroquina afectada pel devastador terratrémol que ha afectat la regió de Marràqueix-Safi i que ja ha causat més de 2.500 morts. Així ho ha explicat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, després de la reunió que ha mantingut amb la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, i els equips de totes dues conselleries encarregats de la coordinació d'actuacions en matèria d'ajuda humanitària.

Camarero ha explicat que des de primera hora del dissabte es manté la coordinació permanent amb les entitats amb les quals el govern valencià té convenis de col·laboració “a fi de donar resposta a una situació de crisi humanitària d'emergència”. Ha afegit que aquest matí ja ha tingut lloc una primera reunió amb representants de Farmamundi, Creu Roja i l'ONG Intervenció, Ajuda i Emergències.

La vicepresidenta segona també ha explicat que, després de conéixer ahir a través dels mitjans de comunicació la sol·licitud oficial d'ajuda humanitària del Marroc al govern d'Espanya, la Generalitat “ha reiterat a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) tots els recursos humans i materials que foren necessaris”. D’aquesta manera, diu, es troben a l'espera que l'executiu convoque les comunitats autònomes que formen la cooperació descentralitzada. 

Així mateix, Camarero ha assenyalat que en les pròximes hores es convocarà el Comité Permanent d'Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana (CAHE), que s'encarrega de la coordinació de les institucions públiques i entitats privades que destinen fons a l'acció humanitària. El seu objectiu és concentrar recursos i canalitzar les ajudes de les entitats que l'integren (Generalitat, diputacions, entitats locals, caixes d'estalvis i ONG).

També et pot interessar

stats