La Generalitat haurà de pagar l'advocat de l'exsubsecretària de Presidència en el cas Noos

Isabel Villallonga va estar imputada en una peça del cas per l'organització de tres cimeres sobre turisme i esport a València.

El jutge instructor va retirar els càrrecs contra Vilallonga
El jutge instructor va retirar els càrrecs contra Vilallonga

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha resolt que la Generalitat Valenciana haurà de fer-se càrrec de la minuta de l'advocat de l'exsubsecretària de Presidència de la Generalitat, Isabel Villalonga, quan va estar imputada per la seua presumpta implicació en el cas.

Així ho ha fet constar la sala contenciosa d'aquest tribunal, amb una decisió que suposarà que la Generalitat haurà d'abonar 4.024 euros més interessos i fer-se càrrec dels costos processals com a conseqüència d'aquest recurs fins a una quantitat de 1.500 euros.

Villalonga va estar imputada entre maig i setembre de 2012 en una peça separada del sumari obert a Palma de Mallorca en la qual es van investigar els contractes públics que va aconseguir l'Institut Nóos, aleshores presidit per Iñaki Urdangarin, per a organitzar tres cimeres sobre turisme i esport a València, però posteriorment el jutge instructor va retirar els càrrecs contra ella i va acudir al juí com a testimoni.

Tot i que la Generalitat va reconéixer a Villalonga el dret a percebre una indemnització de 1.694 euros en concepte de despeses per a la seua defensa, l'exsubsecretària va recórrer aquesta resolució per considerar-la injusta, atés que les despeses per a la seua defensa van ser superiors, i finalment el TSJCV li ha donat la raó.

Segons la llei 10/2012 de Mesures Fiscals de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat "sempre que l'assistència jurídica haja sigut sol·licitada i aquesta siga denegada, l'interessat, si finalment resulta absolt, o l'assumpte és desestimat, arxivat o sobresegut amb caràcter definitiu i ferm", podrà sol·licitar una indemnització que serà a càrrec de la conselleria on prestara servei.

En aquest sentit, Villalonga s'ha acollit a aquesta llei, ja que l'Advocacia de la Generalitat no es va fer càrrec de la defensa de Villalonga, malgrat ser funcionària, perquè la seua imputació guardava relació amb delictes contra l'administració pública.

També et pot interessar

stats