La Generalitat i el govern balear celebren una nova cimera per a impulsar aliances

La trobada, que tindrà lloc al Museu de les Ciències els dies 14 i 15 de desembre, pretén continuar reforçant les relacions entre tots dos territoris

Imatge d'arxiu de Puig i Armengol durant la primera cimera entre la Comunitat Valenciana i Balears
Imatge d'arxiu de Puig i Armengol durant la primera cimera entre la Comunitat Valenciana i Balears / Europa Press

La Generalitat i el Govern de les Illes Balears tornen a teixir aliances amb la celebració a València d'una cimera bilateral els pròxims 14 i 15 de desembre. Ambdós territoris volen enfortir la col·laboració en temes comuns com ara el diàleg social, la pujada de preus, la sostenibilitat, la sanitat, els fons europeus o la protecció del Mediterrani, entre altres.

La trobada, liderada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la presidenta del govern balear, Francina Armengol, comptarà amb la presència d'agents econòmics i socials, representants de la societat civil, del món empresarial i de la cultura, així com consellers, conselleres i alts càrrecs de tots dos governs.

La cimera se celebrarà al Museu de les Ciències Príncep Felip i l'obertura de la sessió inaugural serà a càrrec del president de les Corts, Enric Morera, i del seu homòleg al Parlament de les Illes Balears, Vicent Thomas.

Estrenyent llaços amb les comunitats autònomes

Aquesta cita suposa una continuació de la celebrada l'any passat a Palma, en la qual es va acordar la celebració de trobades bilaterals entre les dues autonomies amb periodicitat anual. “Aquesta cimera s'emmarca en el desig del president Ximo Puig de tindre un intercanvi permanent i una relació fluida amb totes les comunitats autònomes, tant amb aquelles més pròximes a nosaltres com amb la resta, en el que és una aposta clara pel diàleg i l'enteniment”, ha apuntat Jorge Alarte, director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional. 

L'objectiu d'aquesta nova trobada és reeditar, aprofundir i continuar avançant en les línies de col·laboració marcades com a prioritàries per a les dues administracions. Alarte ha destacat les coses en comú de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, situades al Mediterrani, amb un sector turístic fort, una llarga tradició emprenedora, una llengua pròpia i que, desafortunadament, són dues de les autonomies més infrafinançades del conjunt de l'estat.

També et pot interessar

stats