La Generalitat firma amb Xàbia, Benifaió i el Puig la cessió de parcel·les per a construir 185 vivendes protegides

Les actuacions s'emmarquen en el Pla VIU, posat en marxa pel govern valencià per a fer front a la problemàtica de l'habitatge

Firma de la cessió de parcel·les amb l’Ajuntament de Benifaió
Firma de la cessió de parcel·les amb l’Ajuntament de Benifaió / Europa Press

El director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Ernesto Fernández, i les alcaldesses de Xàbia i Benifaió, Rosa Cardona i Marta Ortiz, així com l'alcalde del Puig, Vicent Porra, han firmat este dimecres davant de notari l'escriptura de cessió de diverses parcel·les a la institució per a la construcció d'un total de 185 habitatges protegits, energèticament eficients i en règim de lloguer social o assequible.

L'actuació s'emmarca dins del Pla VIU, que en este cas compta amb ajudes de fons europeus Next Generation EU corresponents a la Comunitat Valenciana dins del Programa 6 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ha informat el govern valencià en un comunicat.

La setmana passada l’EVha, organisme dependent de la vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, va començar la firma d'escriptura de cessió de parcel·les amb l'Ajuntament de Sagunt, on està prevista la construcció d'uns 200 habitatges. A més, la Generalitat durà a terme “pròximament” la firma d'escriptures per a la cessió de sòl en altres municipis valencians que permetrà la construcció de 685 habitatges protegits per a lloguer.

En el cas de Xàbia, s'ha firmat la cessió de dos parcel·les, totes a la zona de Pou del Moro I, una al carrer de J. Albi 8, en la qual es preveu la construcció de 42 habitatges, i una altra al carrer de Garcilaso 14 i 16, amb aproximadament 22 habitatges. Respecte a la parcel·la cedida per l'Ajuntament del Puig, la previsió és construir uns 81 habitatges al carrer de Max Aub 2, mentre que a la parcel·la cedida a Benifaió, al carrer de José Huguet 34, s'estima la construcció d'uns 40 habitatges.

També et pot interessar

stats