La Generalitat exercirà l'acció popular en el crim masclista d'Elx

El Consell aprova la proposta d'actuació institucional de la Conselleria d'Igualtat en assassinats per violència de gènere.

La Generalitat exercirà l\'acció popular en el crim masclista d\'Elx
La Generalitat exercirà l'acció popular en el crim masclista d'Elx

El Consell ha autoritzat l'Advocacia General de la Generalitat per a exercitar l'acció popular en el cas relacionat amb l'assassinat a Elx de María Asunción, una dona de 47 anys, víctima de violència masclista. D'aquesta manera, el Consell aprova la proposta d'actuació institucional de la Conselleria d'Igualtat en assassinats per violència de gènere.

La vicepresidenta i portaveu del Govern Valencià, Mónica Oltra, ha recordat en la roda de premsa després del ple del Consell que la mort de María Asunción suposa un problema d'àmbit social públic d'interés general que obliga els poders públics a actuar de manera activa, amb l'objectiu d'aconseguir la plena erradicació dels maltractaments.

La dona va morir a mans del marit, el mes de juliol, deu dies després que hagueren iniciat els tràmits de separació i quan feia tres dies que havien deixat de viure junts . A l’home, d’uns 50 anys, el van detindre després de confessar que ell havia mort la seua dona.

Diverses localitats de la Comunitat Valenciana, així com institucions públiques, han guardat un minut de silenci com a mostra de rebuig per aquest nou crim de violència masclista.

També et pot interessar

stats