La Generalitat convoca una oferta d'ocupació pública extraordinària de 3.833 places

La UGT, sindicat majoritari en la taula, estudiarà mobilitzacions i un possible recurs en els tribunals

Oposicions, en una imatge d'arxiu
Oposicions, en una imatge d'arxiu / GVA

La Generalitat ha convocat una oferta d'ocupació pública extraordinària de 3.833 places, de les quals 3.094 són d'estabilització i 739 de promoció interna. De les primeres, 2.520 seran per concurs (sense examen) i 574, per concurs oposició.

L'oferta d'ocupació ha tingut el suport de CCOO PV, però el rebuig de la UGT-PV, la Intersindical Valenciana i el CSIF. La federació de serveis públics de la UGT, sindicat majoritari en la taula, no dona l'aval al decret del Consell i ha anunciat que estudia mobilitzacions i un possible recurs en els tribunals, ja que considera que la xifra de places previstes en aquest procés extraordinari "és molt insuficient i no inclou el barem dels processos".

Amb aquesta convocatòria extraordinària, la Generalitat activa el procés d'estabilització d'ocupació temporal, amb l'objectiu final de situar la taxa de temporalitat estructural per davall del 8%. Estabilització a la qual obliga el govern espanyol, que va aprovar el 21 de juliol del 2021 un decret llei de mesures urgents per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

En la funció pública valenciana hi ha 9.667 interins, dels quals 8.310 ocupen llocs estructurals. L'administració general valenciana té, ara mateix, una plantilla de 19.072 persones, entre funcionaris de carrera, interins i personal laboral.

També et pot interessar

stats