La Generalitat reduirà la temporalitat de les plantilles públiques del 50% al 8% i estabilitzarà 8.500 llocs

Gabriela Bravo ha anunciat que es convocarà una oferta pública d'ocupació extraordinària de 3.009 places

Funcionaris de la Generalitat, aquest dilluns
Funcionaris de la Generalitat, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Generalitat reduirà la temporalitat de les plantilles públiques del 50% al 8% que marca la llei gràcies a una convocatòria d'ocupació extraordinària de més de 3.000 places i als processos d'estabilització que ja estan en marxa. En total, s'estabilitzaran un total de 8.499 llocs de treball.

Així ho ha indicat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, en un desdejuni amb els mitjans de comunicació en relació amb plans d'estabilització per a la reducció de la temporalitat en l'administració pública.

Per a aconseguir l'objectiu del 8%, es convocarà una oferta pública d'ocupació (OPO) extraordinària de 3.009 places. Aquesta OPO se suma als processos d'estabilització de llocs de treball interins de les OPO de 2017, 2018 i 2019, que estan en marxa i amb les quals es cobriran 5.490 llocs.

La Funció Pública valenciana compta amb 9.667 persones interines, de les quals 8.310 estan en llocs estructurals i, d'elles, 6.503 no tenen titular. L'administració general valenciana té una plantilla de 19.072 persones entre personal funcionari de carrera, interí i personal laboral.

Bravo ha explicat que quan el Botànic va arribar al Govern l'any 2015 la interinitat estava en el 20-25% i set anys després s'ha arribat al 50%.

La interinitat ha crescut tant perquè la creació de les places no ha pogut convertir-se a continuació en places estructurals per a traure-les a les ofertes públiques d'ocupació, ja que la taxa de reposició ho ha impedit, ha explicat la consellera.

També et pot interessar

stats