La Generalitat assumeix la gestió de la depuradora de Pinedo

Amb la cessió de l’Ajuntament de València pretenen millorar la gestió del servei i aclarir la “superposició de competències”.

La regidora Elisa Valía, i la consellera Mireia Mollà, després de la signatura del conveni de col·laboració
La regidora Elisa Valía, i la consellera Mireia Mollà, després de la signatura del conveni de col·laboració / @GVAagroambient

La depuradora de Pinedo passa a mans de la Generalitat. L’Ajuntament de València ha firmat un conveni de cessió de la titularitat a l’administració autonòmica, amb la intenció d’evitar la “superposició de competències” i millorar la gestió del servei de sanejament, en disputes judicials des de 2016.

Per al traspàs de la infraestructura de depuració del sistema de Pinedo i del col·lector oest, la regidora de Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, i la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, han firmat aquest dimarts l’acord de col·laboració entre la Generalitat i l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi).

Amb aquesta decisió, segons ha detallat el consistori en un comunicat, pretenen millorar la gestió del servei i aclarir-ne les competències. Totes les fases de la depuradora passen a ser de la Generalitat Valenciana, com a administració responsable de les competències en matèria de sanejament. De fet, una sentència de 2016 ordenava a l’Ajuntament de València el tancament de l’activitat per no tindre la llicència municipal, però ara el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en rebutja el tancament pels “greus perjuís mediambientals” que generaria.

“Aquesta infraestructura és fonamental per al correcte funcionament de la xarxa de sanejament de gran part dels municipis de l’àrea metropolitana de València”, ha subratllat Valía. En aquesta línia, la Conselleria va assegurar una inversió de 25 milions d’euros per a aplicar mesures correctores per les olors, sorolls i emissions per la depuradora, així com pel trànsit pesat.

També et pot interessar

stats