Garzón diu que Esquerra Unida només contempla l'opció del sí a l'acord amb Podem

EU crida a la mobilització en les eleccions per a "fer front a l'extrema dreta".

El coordinador general d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, aquest dijous a València
El coordinador general d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, aquest dijous a València / Biel Aliño (Efe)

El coordinador general d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha indicat aquest dijous a València que en el referèndum intern sobre el preacord subscrit amb Podem per a concórrer junts a les eleccions generals del 28 d'abril només contemplen "l'opció del sí".

La militància i els simpatitzants podran votar telemàticament aquest preacord fins al diumenge, quan es votarà de forma presencial. Segons diu Garzón, només contemplen un escenari en què "el resultat siga el sí", perquè creu que la militància "entén bé quin és el caràcter històric del que està en joc".

El dirigent d'EU ha indicat que la fragmentació electoral de l'esquerra en aquests moments "només beneficia les forces reaccionàries", i per això ha fet una crida a "unificar esforços".

Per la seua part, la coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez, ha indicat que, després de les eleccions autonòmiques en la Comunitat Valenciana, la seua intenció és "formar part" d'un govern progressista que permeta avançar i incidir "en polítiques clares de transformació".

Finalment, la candidata d'EU a les eleccions europees, Sira Rego, ha mostrat el suport "fonamental" de la formació a la vaga del 8M, i ha recalcat la importància "no solament de la mobilització" ciutadana, sinó també que el feminisme "entre en l'agenda política" per a "fer front a l'extrema dreta i als vents preocupants que venen d'Andalusia".

Garzón participa aquesta vesprada en un acte amb militants del seu partit, acompanyat de la coordinadora general d'Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez.

També et pot interessar

stats