Gabriela Bravo es mostra oberta al diàleg amb els bombers forestals en vaga

Els bombers demanen l’estabilització de 250 companys en situació temporal

Bombers treballen en les tasques d'extinció de l'incendi forestal d'Assuévar
Bombers treballen en les tasques d'extinció de l'incendi forestal d'Assuévar / Diputació de Castelló

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha intervingut aquest divendres a les Corts per a donar resposta a la vaga indefinida convocada pels bombers forestals per al mes de setembre, com a forma de protesta per a aconseguir l’estabilització de 250 bombers en situació temporal. 

La Generalitat va subrogar el personal de Tragsa en 2019, a través de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE) i va assumir 454 persones amb un contracte indefinit fix anual, 34 amb contracte indefinit fix discontinu i 225 amb contracte temporal.

Segons ha assegurat la titular de Justícia, convertir un treballador temporal en fix podria incórrer en un delicte de prevaricació “perquè la jurisprudència ja ha dit que no és possible", i només s'ha fet a través de resolucions judicials després que persones amb contractes temporals concatenats van acudir al jutjat.

Bravo ha afirmat que la voluntat de la Generalitat es professionalitzar el personal de la SGISE perquè puguen afrontar i coordinar qualsevol emergència de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que treballaran en una comissió en el procés d'estabilització de la plantilla.

A l'agost els bombers van fer vaga els dies 5, 11, 17 i 23 d’agost, amb uns serveis mínims del 60%. D'altra banda, el juliol passat, es van fer parades els dies 14, 20 i 26 amb un seguiment segons les seues xifres del 80%.

També et pot interessar

stats