Gabriela Bravo i Ana Barceló inicien el torn de compareixences sobre els pressupostos a les Corts

Les conselleres de Justícia i Sanitat seran les primeres a exposar les línies pressupostàries dels seus departaments

La consellera de Justícia Gabriela Bravo durant una sessió de control
La consellera de Justícia Gabriela Bravo durant una sessió de control / Corts Valencianes
02 de novembre 2018 - 08:30

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, inicia aquest divendres la ronda de compareixences a la comissió d'Economia de les Corts dels diferents consellers, que exposaran les principals línies pressupostàries de cada departament per al 2019.  En el cas de la Conselleria de Justícia, comptarà amb 364,6 milions d'euros (un 15,1% més), amb algunes partides com la de 30 milions per a infraestructures judicials, o la de 45 per la justícia gratuïta.

Posteriorment, serà la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui comparega en la mateixa comissió. En el cas de Sanitat, és el departament que compta amb una major dotació en termes absoluts, amb 6.635,4 milions i un increment del 3,1% (245 milions més respecte del pressupost de l'any passat) .

A partir de dilluns, i fins dimarts, els consellers i conselleres compareixeran un per un per a exposar als diputats de la comissó d'Economia de les Corts els pressupostos de cada departament. 

Els  pressupostos de la Generalitat per al pròxim any se situen en 22.092 milions d'euros. Això suposa incrementar-los en un 10,7% respecte dels comptes del 2018. D’aquest pressupost, 16.706 milions, un 9,9% més, estaran destinats a despeses no financeres.  En total, es dedicaran 16.000 milions d'euros a despeses, i més de 5.000 a pagar el deute. Segons les xifres presentades, cada dia s'invertiran vora 38 milions d'euros en despesa social per a garantir a la població valenciana els serveis bàsics fonamentals. 

Els últims comptes del Consell del Botànic també inclouen en l'apartat dels ingressos els 1.325 milions d'euros que la Generalitat considera que haurien d'entrar en caixa en cas que s'aprove un nou model de finançament.

També et pot interessar

stats