Fuset diu que Compromís defén la seua innocència i que respecta les opinions divergents

El PP exigeix a Oltra que “es posicione” sobre el processament del regidor i trie “entre l'ètica i l'aritmètica”.

Fuset diu que Compromís defén la seua innocència i que respecta les opinions divergents
Fuset diu que Compromís defén la seua innocència i que respecta les opinions divergents

El regidor de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha aclarit que no està processat per “cap cas de corrupció, ni molt menys per haver robat”, en referència al cas de la mort d'un treballador a la Fira de Vivers. Així, ha dit que està molt orgullós del seu partit, atés que la coalició creu en la seua innocència i a més “la sosté i la defén”.

El regidor de Cultura Festiva ha fet referència a les paraules del secretari d'organització del PSPV, José Muñoz, que va afirmar que el seu partit no és qui per a “obligar o dir-li a altres partits el que han de fer”. A més, va recordar que en el cas dels socialistes, el seu codi ètic obliga a apartar els càrrecs processats i així ho han fet en casos amb el de l’exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri.

Referent a això, Fuset ha assenyalat que “respecta les opinions divergents que puga haver-hi” però ha defés les “conviccions” de la seua formació.

“Cada partit té les seues regles, les regles de Compromís són ben clares. No estem parlant de cap cas de corrupció ni molt menys d'haver robat o haver-se portat res a la butxaca. Estem plenament convençuts de la meua no responsabilitat en aquest fatal accident”, ha manifestat.

El PP exigeix a Oltra que es posicione

Per la seua banda, la diputada i portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Català, ha demanat a la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, que es posicione sobre el processament de Fuset i “trie entre l'ètica i l'aritmètica”.

La popular ha advertit que, “segons la interlocutòria de l'Audiència Provincial, hi ha un informe de l'Invassat (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball) que avala la tesi que ‘si s'hagueren pres les mesures de seguretat, no hi hauria hagut cap defunció’".

Aquest informe “acredita la relació de causalitat entre la defunció del treballador i la prevaricació administrativa que va cometre l'Ajuntament”. Per tant, ha dit que “ara s'entén menys la postura immobilista d'Oltra en no exigir responsabilitats polítiques i mediàtiques a Fuset”.

També et pot interessar

stats