Fulgencio demana una auditoria de les despeses de les subdelegacions d'Alacant i València

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana diu que és una investigació “cautelar” després del cas de Castelló.

Europa Press
Europa Press

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, sol·licita una auditoria interna de les despeses de les subdelegacions de València i Alacant, després del cas de Castelló.

Aquesta decisió, de caràcter “cautelar”, l'ha adoptada el delegat “en honor de la transparència que ha de garantir totes les administracions, després de les recerques policials obertes el passat mes de juny en la subdelegació del govern de Castelló”.

Al mes de juny va transcendir que el jutjat d'instrucció número 1 de Castelló havia obert una investigació a dos funcionaris de la subdelegació del govern a Castelló –un d'ells jubilat– per presumpta falsificació de factures.

D'acord amb informacions publicades en aquella data, les factures suposadament falses podrien pujar fins al milió d'euros i la investigació se centra en deu anys d'activitat de la institució.

El jutjat preveia analitzar els moviments amb la targeta de repostatge que es van fer al principi d'agost de 2017, i els registrats a l'abril, quan es van confrontar amb les despeses carregades.

D'acord amb aquestes informacions, a l'abril de 2017, quan el subdelegat del govern es trobava en viatge privat a Roma amb la seua família, el seu vehicle oficial, que estava estacionat a la cotxera, va arribar a repostar fins a cinc vegades en un mateix dia.

El jutjat investiga també la denúncia que ha presentat la subdelegació del govern sobre la presumpta manipulació del quilometratge de vehicles oficials de la institució i despeses de reparació sospitosos verificades per un dels investigats.

També s'analitzen factures emeses per proveïdors a la subdelegació i pagades pels dos investigats, un d'ells jubilat; i el jutjat també ha de resoldre la discrepància de la facturació relacionada amb el subministrament de material informàtic.

També et pot interessar

stats