"Fortes sospites" de corrupció sobre el senador del PP Pedro Agramunt

El polític valencià diu que tot és fals, però un informe independent sosté que va ser part d'una trama relacionada amb l'Azerbaidjan.

El senador Pedro Agramunt
El senador Pedro Agramunt / Europa Press

Un informe independent sobre corrupció de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE) afirma que hi ha una "forta sospita" d'irregularitats sobre el senador del PP Pedro Agramunt, que va ser president d'aquest organisme entre 2016 i octubre de 2017, quan va haver de deixar el càrrec després de reunir-se amb el president de Síria, Bashar al-Assad.

Segons el document, el polític valencià va ser part d'una "activitat corrupta" relacionada amb l'Azerbaidjan, tot i que no hi ha "evidències clares". En concret, el document destaca el suport del polític popular a interessos del país caucàsic i la seua intervenció per a suavitzar les crítiques a les seues autoritats. L'informe destaca el paper "clau" d'Agramunt en decisions favorables a aquest país asiàtic.

L'expresident de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa ha negat les acusacions. A través d'un comunicat, Agramunt assegura que estudia iniciar accions legals per a protegir el seu honor perquè, afegeix, l'informe està ple "de manipulacions, faules i rumors interessats".

La investigació, duta a terme per una comissió externa i independent composta per tres exjutges europeus, també indica que Muslum Mammadov, lobbista de l'Azerbaidjan en l'Assemblea del Consell d'Europa, podria haver dirigit la campanya d'Agramunt a la presidència del grup del PP europeu en l'APCE. Així mateix, el text explica la relació estreta del senador valencià amb l'italià Luca Volonté, expresident del grup popular en l'Assemblea del Consell d'Europa, en les seues activitats per a contrarestar l'informe Strässer, iniciativa que denunciava la situació dels presos polítics en aquell país del Caucas i que finalment va ser tombada en sessió plenària en gener de 2013.

El president de l'APCE, Michele Nicoletti, ha anunciat este dilluns que trametrà l'informe a la Comissió de Reglament perquè decidisca les sancions als parlamentaris que hagen vulnerat el codi de conducta.

També et pot interessar

stats